Tips voor de dames

Kleur

Kleed je naar je leeftijd als je wat ouder bent is het niet verstandig om te veel huid te laten zien. Kijk uit met te lange roklengtes, waardoor vrouwen er ouder en kleiner uit komen te zien. Een ervaren verkoopster weet welke lengte de juiste is.

Vraag altijd aan de bruid of de kleur die je op de trouwdag wilt gaan dragen mogelijk is, dit i.v.m. de kleur van de jurk van de bruid, want de bruid moet eruit springen, en je mag niet mooier zijn dan de bruid.

Schoenen

In de zomer kies je voor schoenen in zachte tinten passend bij jouw outfit, in de winter ga je juist voor donkere kleuren. Vermijd schoenen met grove enkelbandjes, want zij laten de benen een stuk korter lijken. Hoge stiletto’s mogen ingeruild worden voor een hak van een comfortabele hoogte. Ga je voor open schoenen, maak dan even een afspraak bij de pedicure zodat je voeten er fris en stralend uitzien.

Accessoires

Kies voor accessoires in kleuren die goed samengaan met de tinten van de stof om je outfit helemaal af te maken. Helemaal in dezelfde kleur kan er al snel ouderwets en stijf uitzien. Draag je graag een tas bij je, dan is de clutch een stijlvolle oplossing. Een opvallende handtas mag best, met feestelijke details, spetterende kleuren of een bijzondere vorm.

De sieraden die je draagt moeten in balans zijn. Bij een opvallende collier met grote stenen, kralen of bedels passen mooie fijne oorknopjes. Bij lange, zware oorbellen is het juist weer belangrijk om je decolleté wat bloter te houden. Hangende oorbellen leggen het accent op de nek. Heb je een korte nek dan is dit de juiste oplossing om je nek langer te laten lijken.

Om de outfit extra feestelijk te maken is een flatterende hoed een optie kies. Houd je niet zo van de hoeden, dan is een mooie vintage haarpin of een uitbundige fascinator een leuk alternatief. Haaraccessoires zijn er op dit moment in alle vormen en maten. Van springerige veren tot romantische zijden bloemen. Dit detail voegt een extra wow-factor toe en zit nog comfortabel ook!