Tips voor de bruid

Wie neem ik mee

Neem bij het uitzoeken van een jurk niet te veel mensen mee, neem mensen mee die jou smaak en stijl goed kennen en zich in jou kunnen verplaatsen. Het is gezellig als je veel mensen bij je hebt maar door al de “goed” bedoelde adviezen kun je ook heel erg aan het twijfelen komen. Denk er altijd aan dat het jouw perfecte trouwjurk moet zijn en dat jij je er lekker in moet voelen de hele trouwdag.

Hoe lang van tevoren afspraak

Ga ruim voor je trouwdatum op zoek naar jouw bruidsjurk. Want als jouw maat of gewenste kleur niet aanwezig is moet de jurk in de juiste maat en/of kleur worden nabesteld. Op de door jou uitgekozen trouwjurk kan een levertijd zitten! Als jou jurk binnen is dan is jouw jurk vaak nog steeds niet perfect op maat. De bruidsmodezaak heeft ook tijd nodig om jouw trouwjurk perfect op jouw figuur passend te maken, want bijna niemand heeft de perfecte confectiemaat.

Bruidsschoenen

Denk je dat je het belangrijkste hebt gehad, het uitzoeken van je jurk, geheel niet onbelangrijk is het uitzoeken van je bruidsschoenen. Kies voor een schoen waar je goed op kunt staan en lopen. En loop de schoenen ruim van te voren in. Soms wordt vanuit de dansschool, als je voor de zekerheid nog even op les gaat, geadviseerd om je trouwschoenen aan te doen tijdens het lessen, doe dit juist niet want je gaat niet voor niets op les. De strepen van de schoenen van je aanstaande krijg je heel moeilijk van jouw trouwschoenen af. Nieuwe schoenen aan op je trouwdag? Verwijder dan de prijskaartjes! Dat geldt uiteraard voor alles wat je op die dag draagt.

Zwanger en je trouwjurk

Als je zwanger bent of graag wilt worden, moet je dit natuurlijk altijd melden als je een trouwjurk uit gaat zoeken. Ook de bruidswinkel waar jij je jurk hebt gekocht kent een beroepsgeheim! Als de jurk binnen is, moet deze nog aangepast worden aan jouw figuur, dit kan niet ruim voor de trouwdatum worden gedaan want jouw figuur verandert wekelijks. Vlak voor de bruiloft pas je de jurk nog een keer en wordt de laatste hand gelegd aan de pasvorm. Speciaalzaken hebben wat betreft het plannen van wanneer je het beste kunt komen de juiste ervaring.

Corsages

Wil je dat je bruiloftsgasten corsages dragen? Let er dan op dat heren de corsage omhoog dragen en dames naar beneden. De corsages horen bij beiden links bevestigd te worden.